Startpagina

De Scilly-eilanden vormen een unieke locatie in Engeland. Ze zijn bijzonder mooi, heerlijk rustig en ongerept. Hoewel ze aan de kust van Cornwall liggen, lijken ze niet echt op deze streek. Alles ziet er echt anders uit. Het leven kabbelt hier lekker rustig voort.

Het avontuur begint al voor aankomst, tijdens de boottocht of vlucht naar het gebied. U voelt meteen al dat er u iets speciaal te wachten staat zodra de laaggelegen eilandjes in de azuurblauwe zee in zicht komen. Sommige eilanden zijn rotsachtig, andere beschikken juist weer over fraaie witte zandstranden. Het voelt alsof u een reis naar een andere wereld maakt, naar een plek waar het leven eenvoudig, aangenaam en onschuldig is.

Na aankomst gaat het avontuur verder. U reist per boot van het ene naar het andere eiland. Onderweg ziet u allerlei natuurschoon, van reuzenhaaien en zeehonden tot dolfijnen en talloze zeldzame vogels. Sommige mensen gaan naar Scilly voor de diepgewortelde traditie en de rijke geschiedenis. Weer anderen komen hier wandelen, varen of fietsen. Het landschap biedt bovendien veel inspiratie aan creatievelingen, zoals fotografen en schilders. Het is heerlijk om hier te verdwalen in de geuren en kleuren van de subtropische planten en bloemen die het landschap van Scilly zijn unieke karakter verlenen. De verse zeevruchten in de restaurants en de lokale bieren in de pubs vallen bij iedereen goed in de smaak.

En ook de eenvoudige dingen van het leven zijn hier bijzonder, van schelpenrapen op verlaten stranden, picknicken op het zand of genieten van de zonsondergang en de met sterren bezaaide hemel.

Op Scilly hebt u de ruimte en vrijheid om zo veel of zo weinig te doen als u maar wilt, en dat in een gebied met een van de mildste klimaten van het Verenigd Koninkrijk.

Kortom: een vakantie naar Scilly staat garant voor een betoverende, vredige en onvergetelijke reis.