Stranden

Een strand voor uzelf met een geweldig uitzicht 

Het zeewater is helderblauw, het strand heel fijn en mooi wit. De stranden op Scilly zien er prachtig uit en behoren tot de mooiste ter wereld. U vindt op de archipel zo’n 35 stranden van dit kaliber. Als u dus graag een strand voor uzelf hebt, zit u op Scilly helemaal goed. 

Bijzonder fraaie stranden zijn de romantische Pentle Bay op Tresco, Porth Loo Beach op St Mary’s, waar u lekker kunt duiken, Town Beach op St Mary’s, waar u goed kunt strandjutten, Great Bay op St Martin’s, dat tot het beste zwemstrand in het Verenigd Koninkrijk is uitgeroepen en tot slot Great Par op Bryher, dat ideaal is voor het hele gezin. De zandbank tussen St Agnes en het eiland Gugh is bij eb te bezoeken. U kunt er dan heerlijk rondscheuren in een rubberboot en andere boten zien komen aanvaren. 

Maar er is nog zo veel meer te doen. Wie afwisseling op prijs stelt, zit op Scilly goed. U vindt hier namelijk talloze indrukwekkende kustlijnen, met steile rotsen en diepe baaien waar de golven van de Atlantische Oceaan de hele dag flink tekeergaan. ’s Winters kan het hier flink stormen. Wandelroutes langs mooie rotspartijen zijn hier legio. U passeert paarse heiden en bremstruiken, met hier en daar een kasteelruïne op een uitloper. Waar u ook bent, het uitzicht is subliem. De Hell Bay, in het noorden van Bryher, klinkt wellicht wat spannend, maar vormt juist een fraai uitkijkpunt met uitzicht over de omgeving, evenals Penninis Head op St Mary’s. 

Of u nu op zoek bent naar een rustige of een ruige omgeving, er zit altijd wel een strand of kustlijn van uw gading tussen.