Wandelpaden

De beste manier om Scilly te voet te verkennen 

Het hele jaar door komen er mensen naar Scilly om de archipel te voet te verkennen. En om een goede reden! De hele eilandengroep is in 1975 uitgeroepen tot een officieel gebied met buitengewone natuurlijke schoonheid. U vindt alleen al op St Mary’s bijna 50 kilometer aan wandelpaden. Ook de andere eilanden stellen niet teleur als u zin hebt in een wandelvakantie. Of u nu voor een korte wandeling of een lange trektocht gaat, door heel Scilly vindt u allerlei prachtige stranden, vergezichten, exotische dieren en historische monumenten. Tussen oktober en maart komen er in de velden talloze heerlijk ruikende narcissen tot bloei. 

Wandelt u het liefst zonder gids, dan zit u helemaal goed. Op Scilly vindt u namelijk tal van wandelkaarten voor een zacht prijsje. De rondleidingen met plaatselijke vogel- en natuurkenners zijn echter echt een aanrader omdat ze zo veel weten te vertellen over de geschiedenis en wilde dieren in het gebied. De wandelcultuur bereikt tijdens Walk Scilly een hoogtepunt. Dit festival duurt een week en vindt elk jaar in april plaats op alle eilanden. 

Honden zijn over het algemeen welkom op Scilly, dus u kunt uw trouwe viervoeter gerust meenemen. Ze zijn gewoon toegestaan op de wandelpaden en het hele jaar door op Town Beach. Op de andere stranden geldt tussen mei en september een verbod. Er wordt verwacht dat u uw hond aanlijnt als u in de buurt van vee, in de haven en bij het vliegveld bent. Op Tresco moeten honden altijd worden aangelijnd. Vanzelfsprekend wordt er ook verwacht dat u een zakje meeneemt als u de hond uitlaat.