Pret op het water

De wilde zee zit vol avontuur 

Of u nu bliksemsnel over het water wilt schieten of rustig in een baaitje wilt beginnen, u vindt bij de Scilly-eilanden altijd wel een ideale plek voor de watersport van uw keuze. 

Duiken

Het water rond de Scilly-eilanden is kraakhelder. De regio telt talloze zeediersoorten en ruim 900 scheepswrakken (zowel oude als nieuwe), waardoor duiken hier bijzonder aan te raden is. Een duiktocht met zeehonden staat garant voor een onvergetelijke ervaring. 

Snorkelen

U ziet de zeehonden op Scilly pas echt van dichtbij tijdens een snorkeltocht. Bovendien ziet u deze leuke dieren in hun natuurlijke leefomgeving! 

Vissen

Van vissen op het strand tot in de puntjes verzorgde bootreisjes naar de open zee, vissers hebben op Scilly genoeg te doen, met name tussen mei en oktober. Meestal vindt u wel een visser die graag met u de zee opgaat voor een privétochtje. U kunt op zee gaan en staan waar u wilt, dus sla vooral lekker aan het verkennen! Daarnaast kunt u vissersbenodigdheden gewoon op het eiland kopen. 

Zeilen, kajakken, windsurfen …

Het spannendst zijn natuurlijk watersporten zoals zeilen, kajakken, windsurfen en kitesurfen. U kunt alle benodigdheden op het eiland huren. De faciliteiten zijn geschikt voor jong en oud en voor beginners en gevorderden. 

Zwemmen in zee

Zwemmen in zee is in Engeland uitgegroeid tot een nationale hobby. Vanzelfsprekend is zwemmen in zee nergens zo mooi als in het heldere water op Scilly. Er worden tijdens de warme maanden een aantal grote zwemtochten georganiseerd. Het hoogtepunt is de Scilly Sea Swim Challenge, waarbij deelnemers in één dag naar alle eilanden zwemmen. 

Roeien

De eilandbewoners houden de traditie in ere om met zes personen en een stuurman tegen elkaar te racen. De dames roeien op woensdagavond, de heren op vrijdagavond, uiteraard enkel tijdens de zomermaanden. Het geheel vormt een mooi spektakel, dat op de voet wordt gevolgd door kleine bootjes. 

Bootverhuur

Wilt u in uw eigen tempo de zee verkennen? Huur dan een motorboot, een zeilboot of een kajak. Voor u het weet, dobbert u langs rustige stranden en bijzondere baaien. 

Bootreizen

Tussen april en november varen er regelmatig boten tussen de eilanden. Rond die tijd kunt u vrij gemakkelijk de onbewoonde eilanden bezoeken, zeevogels bekijken, een rondleiding door de Bishop Rock-vuurtoren volgen en de onderwaterwereld verkennen in een boot met een glazen bodem.

No results.